Zadržali päť podozrivých z útoku na zasahujúcich policajtov

22.09.2009 Kežmarok

Veľká Lomnica 22. septembra (TASR) – Kežmarskí policajti zadržali päť podozrivých osôb z útoku na zasahujúcu policajnú hliadku v rómskej osade vo Veľkej Lomnici.
TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Daniel Džobanik.
Policajti preverovali v pondelok (21. 9. ) večer oznámenie o bitke v spomínanej rómskej osade. Jeden z predvedených mužov napadol policajtov a vulgárne im nadával. S použitím donucovacích prostriedkov ho predviedli na Obvodné oddelenie PZ v Kežmarku. Tridsaťjedenročný muž z Horného Smokovca pod vplyvom alkoholu pokračoval v agresívnom správaní aj v policajnom vozidle.
\"Počas služobného zákroku a pri odchode policajtov z osady boli miestnymi obyvateľmi hádzané kamene, ktoré poškodili služobné auto, \" uviedol Džobanik. Úlohou dnešnej preventívno-bezpečnostnej akcie bolo vypátranie, stotožnenie a predvedenie podozrivých z útoku na verejného činiteľa a poškodzovania cudzej veci. Na kežmarské Obvodné oddelenie PZ bolo predvedených päť osôb. Policajti nemuseli pri dnešnej akcii použiť donucovacie prostriedky, nedošlo pri nej k žiadnym zraneniam.
 

Vyberte región